Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Σπιτικές μάσκες μαλλιών με τις συνταγές της αγιουρβέδας για την ψαλίδα, την τριχόπτωση και τα λιπαρά μαλλιά

Η σπιτική Spa θεραπεία για τα μαλλιά σας είναι εφικτή με τις γνώσεις που μας προσφέρει η αγιουρβέδα. Οι συνταγές και τα μυστικά της αγιουρβέδας χρησιμοποιούνται παγκοσμίως στα διασημότερα beauty salons και spa resorts.
Θα σας αποκαλύψουμε μερικά απ΄αυτά τα μυστικά για να μπορείτε να κάνετε μια πραγματικά βασιλική περιποίηση στα μαλλιά σας με υλικά που θα βρείτε εύκολα στο σπίτι σας.



Πώς να απαλλαγώ από την ψαλίδα;
Οι αιτίες της ψαλίδας μπορεί να είναι ποικίλλες: οι βαφές, το συχνό στέγνωμα των μαλιών με σεσουάρ, ακόμα και μια ακατάλληλη βούρτσα. Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κόψετε τα μαλλιά σας τουλάχιστον κατά 4 εκατοστά. Επίσης, μπορείτε να γιατρέψετε τις άκρες των μαλλιών σας με μια από τις μάσκες της αγιουρβέδας:
2 κουταλάκια ελαιόλαδιου
1 κρόκος αυγού
1 κουταλάκι γλυκερίνης
Απλώστε τη μάσκα στις άκρες των μαλλιών σας και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό με σαπούνι.


Τριχόπτωση: Πώς να σταματήσω την απώλεια μαλλιών;
Η τριχόπτωση αποδεικνύει την ανισορροπία της Πίττας στον οργανισμό μας. Μπορεί να είναι αποτέλεσμα της κούρασης, του στρες, της υπερβολικής κατανάλωσης τσαγιού, καφέ ή αλκόολ καθώς και μιας διατροφής με πολλά λιπαρά ή ξινά φαγητά.
Για να ξαναβρείτε την ισορροπία της Πίττας, η αγιουρβέδα συμβουλεύει να τρώτε πιο πολλά φρέσκα λαχανικά και χόρτα, όπως και προϊόντα με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α: γάλα, μυζήθρα, ανθότυρο και όσπρια.


Τι να κάνω αν έχω λιπαρά μαλλιά;
H καλύτερη μάσκα για τα μαλλιά σας είναι η εξής:
2 ασπράδια αυγού
Χυμός από μισό λεμόνι
1 κουταλάκι λαδιού αμυγδάλου (ζητήστε το στο φαρμακείο σας)
Απλώστε τη μάσκα πάνω στα μαλλιά σας και αφήστε τη να δράσει για μισή ώρα. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό με σαπούνι. Μην χρησιμοποιείτε κοντίσιονερ μετά από τη μάσκα.

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Myfitcompass που θα μπορείτε να περάσετε το FIT TEST για να δείτε ποιό είδος προπόνησης είναι ιδανικό για εσάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου