Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Ανατομία της γιόγκας: Ο σκύλος που κοιτάει προς τα κάτω και οι στροφείς του ώμου




Μια συχνή αιτία του συνδρόμου πρόσκρουσης, της τενοντίτιδας των στροφέων και της θυλακίτιδας είναι οι αγύμναστοι μύες που συγκρατούν την κεφαλή του βραχιόνιου οστού στην ωμογλήμη, δηλαδή οι μύες που σταθεροποιούν την άρθρωση του ώμου.
Στην περίπτωση που αυτοί οι μύες είναι χαλαροί, επιτρέπουν λανθασμένες και μη φυσιολογικές κινήσεις στην άρθρωση του ώμου, κάτι που μπορεί να οδηγήσει στις παραπάνω παθήσεις.
Στην καθημερινή μας ζωή σπάνια χρησιμοποιούμε τους μυς του ώμου που τον στρίβουν προς τα έξω (υπερακάνθιος, υπακάνθιος και ελάσσον στρογγύλος μυς), με αποτέλεσμα να προκαλείται η σταδιακή χαλάρωσή τους.
Η σωστή πρακτική του Σκύλου που κοιτάει προς τα κάτω βοηθάει να δυναμώσουμε τους μυς-στροφείς του ώμου προς τα έξω. Ενώ βρίσκεστε στην στάση, στρίψτε συνειδητά τους ώμους σας προς τα έξω, έτσι ώστε οι αγκώνες σας να κοιτάνε προς το στρώμα.



Δοκιμάστε αυτήν την κίνηση βάζοντας τα χέρια σας πάνω σε ένα τραπέζι. Οι αγκώνες σας θα κοιτάνε προς τους τοίχους. Στρίψτε τους ώμους προς τα έξω έτσι ώστε οι αγκώνες σας να στρίψουν προς το τραπέζι.


Εκτελέστε την ίδια κίνηση στον Σκύλο που κοιτάει προς τα κάτω.

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass  που θα μπορείτε να περάσετε το FIT TEST για να δείτε ποιό είδος προπόνησης είναι ιδανικό για εσάς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου