Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Το Ω3 βοηθάει την καρδιά και τη νοημοσύνη και παλεύει τον καρκίνο?


Γιατί τελευταία παντού ακούμε για τα Ω3 (ΕΡΑ/ΔΗΑ)?
Τα «Ω3» και «Ω6» (Ω3+Ω6= βιταμίνη F) είναι πολυακόρεστα λιπαρά οξέα που δεν συντίθενται φυσιολογικά από τον ανθρώπινο οργανισμό και συνεπώς πρέπει να συμπεριλαμβάνονται σε μια ολοκληρωμένη δίαιτα.
Δεν είναι όλα τα λυπαρά τόσο άσχυμα όσο έχουμε συνηθίσει να θεωρούμε!
Τα Ω3 αποτελούν πάνω από το 50% του εγκεφαλικού φλοιού, έιναι σημαντικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών και είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού.
Τι κερδίζεις αν καταναλώνεις αρκετά Ω3?
Τέλεια διάθεση
Πολλές  μελέτες έχουν αποδείξει την αποτελεσματική δράση των Ω3 στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης μετά τον τοκετό (θυμασαι το 50% του εγκεφαλικού φλοιού?).
Επίσης ειναι αποδεδειγμένο ότι όσοι πάσχουν από κατάθλιψη, αϋπνία και συχνές συναισθηματικές διαταραχές έχουν μειωμένα επίπεδα του ΔΗΑ (ένα απ΄τα Ω3) στο αίμα τους.
Δυνατή καρδιά και υγιές καρδιαγγειακό σύστημα
Οι ερευνητές συμφωνούν στο ότι η θνησιμότητα λόγω των καρδιαγγειακών  παθήσεων μειώνεται κατά 30% χάρη στα Ω3.
Όμορφο και υγιές δέρμα
Τα Ω3 μειώνουν πολύ σημαντικά την ακμή και τα συμπτώματα των αλλεργιών και των δερματικών εκζεμάτων. Στην ιατρική υπήρξαν περιπτώσεις όπου ασθενείς που έπασχαν από ψωρίαση, έδειξαν σημαντική βελτίωση  μέσα σε μία μόνο εβδομάδα κατανάλωσης υψηλών δόσεων  Ω3.
Υγιείς αρθρώσεις
Επειδή τα Ω3 καταστέλλουν τις φλεγμονές, είναι σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνα για την κατάσταση των αρθρώσεων (στην περίπτωση των φλεγμονωδών αρθρίτιδων).
Έξυπνο και υγιές παιδάκι, αν είσαι έγκυος
Τα Ω3 αποτελούν τη βάση για τον σχηματισμό του εγκεφάλου και γενικά του κεντρικού νευρικού συστήματος και του αμφιβληστροειδούς.
Πολύ σημαντική αντικαρκινική δράση!!!
ομαλοποίηση της αρτηριακής πίεσης,
μειωμένα επίπεδα της κακής  χοληστερίνης,
καλή μνήμη,
βελτιωμένη όραση,
 λαμπερά δυνατά μαλλιά και ισχυρά νύχια
Με τη σημερινή διατροφή καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα «Ω6».  Δυστυχώς δεν ισχύει το ίδιο για τα Ω3. Ακόμα χειρότερα, για να ωφεληθεί ο οργανισμός σου από τα λίγα Ω3 που καταναλώνεις, χρεάζεται συγκεκριμένα ένζυμα. Τα ίδια ένζυμα είναι απαραίτητα και για τα Ω6. Άρα, όπως αν κάποιος πάρκαρε στην θέση σου θα σε ανάγκαζε να ψάξεις για μια άλλη, με  παρόμοιο τρόπο τα Ω3 (τα λίγα!) που βρέθηκαν στον οργανισμό σου ανταγωνίζονται με τα Ω6 για τα ένζυμά τους και, συνεπώς, κάποια δεν θα μπορέσουν να χωνευθούν. Έτσι πρέπει να υπάρχει σωστή αναλογία στα Ω6:Ω3 που καταναλώνεις.
Έχει εκτιμηθεί ότι η μέση αναλογία είναι 10:1 έως 30:1, ενώ ιδανικά θα έπρεπε να βρίσκεται στην περιοχή 1:1 έως 4:1.
Ποια είναι η λύση?
-Να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές υψηλής περιεκτικότητας σε Ω3
- Να πάρεις ένα αντίστοιχο συμπλήρωμα διατροφής από το φαρμακείο
- Μην ξεχνάς να καταναλώνεις μαζί με τα Ω3 αρκετή ποσότητα Βιταμίνης Ε

Επισκεφτείτε την καινούρια μας ιστοσελίδα Μyfitcompass!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου